Vision Quest

De meest intense ervaring in en met de natuur

Een Vision Quest is een buitengewoon krachtig ritueel om contact te maken met de natuur en met jezelf. Tijdens vier dagen en nachten zonder eten alleen in de natuur kom je jezelf onder ogen: je angsten, je krachten, je passies, je pad. Een Vision Quest is bedoeld om oude patronen los te laten en nieuwe inspiratie op te doen. Je krijgt zicht op wat voor jou de essentie van leven is. De natuur werkt daarbij als kristalheldere spiegel die je terug bij jezelf brengt. In verbinding met de natuur komen antwoorden als vanzelf naar boven. Eén ding is zeker: iedereen heeft een unieke ervaring. Niemand komt onveranderd terug.

Deze Vision Quest is voor jou als je:

Vier dagen en nachten alleen in de natuur

De voorbereiding van jouw Vision Quest begint met een kennismakingsgesprek, het schrijven van een motivatiebrief, een voorbereidingsdag met alle deelnemers en een medicijnwandeling. De Vision Quest zelf duurt negen dagen. Dit jaar verblijven we in de prachtige natuur van Terschelling. Voor de Vision Quest zelf neem je maar weinig mee: een stuk zeil om droog te blijven, een slaapmatje, een slaapzak, een schepje en toiletpapier, warme kleding en water. Dus geen telefoon, horloge, boek of krant. Er is niets dat je afleidt van de eenvoud van het met jezelf zijn. Je stelt je open voor de natuur, voor je eigen innerlijke ervaringen en gevoelens en kijkt wat jou dat te vertellen heeft. Vanuit het basiskamp vindt begeleiding plaats door de trainers van De Natuurcoach. Om je inzichten diepgaand te verankeren, deel je na de Vision Quest je ervaringen met de andere deelnemers. Op een later tijdstip vindt nog een integratiedag plaats.

Vision Quest verloop:

Volgens oude tradities van natuurvolkeren is een Vision Quest de poort naar een innerlijke reis om je levensdoel te vinden. Zo gaan Indianen op zoek naar een visioen, een initiatie naar een nieuwe levensfase. Een jongen gaat de berg op om als man terug te keren.

Praktische informatie

Start: Momenteel staat er geen Vision Quest gepland. Heb je interesse neem dan contact met mij op.

 

Duur: 

 

Data: 

 

Tijd: 

 

Deelnemers: 

 

Prijs: 

 

Trainer: 

 

Locatie: 

 

Een inspirend boek om als voorbereiding te lezen is ‘Westers sjamanisme en de vision quest’ van Rob Top.