De Natuurcoach Opleiding

Professioneel natuurcoach worden

Wil je professioneel natuurcoach worden en ben je geïnteresseerd in een intuïtieve manier van werken in contact met de natuur zelf? Dan is De Natuurcoach Opleiding je op het lijf geschreven. Je leert hoe je de spiegelende werking van de natuur kunt inzetten in je coachingsproces en maakt daarbij kennis met de krachtige werking van synchroniciteit. Voor deze opleiding is het belangrijk dat je de basisvaardigheden van coaching onder de knie hebt of op een andere manier ervaring hebt in het begeleiden van mensen. Bij de training hoort een individueel supervisietraject, intervisie, een reader, literatuurlijst en aan het eind ontvang je een certificaat.

De Natuurcoach Opleiding is voor jou als je:

Buitenopdrachten, supervisie en een coachmaatje

De Natuurcoach Opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit lesdagen, een individueel supervisietraject en intervisie. Tijdens de opleiding werken we vooral buiten, maar er wordt ook theorie aangeboden. Elke bijeenkomst oefen je beurtelings in de rol van coach en gecoachte, zodat je zelf ook de helende werking en kracht van natuurcoaching kunt ervaren. Eén van de deelnemers uit de opleiding is daarbij jouw coachmaatje, met wie je een deel van de oefeningen, opdrachten en supervisie zult doen. Tussen de lesdagen oefen je met je (proef)cliënten. Op die manier kun je de aangereikte tools in praktijk brengen en daadwerkelijk ervaring met natuurcoaching opdoen.

Co-creatie met de natuur

Via een persoonlijk proces ontdek je hoe je de helende en spiegelende werking van de natuur kunt inzetten als coach. Je leert je intuïtie als kompas te gebruiken om mensen te begeleiden. Je krijgt tools aangereikt om contact te maken met de natuur en te luisteren naar de boodschappen die de natuur geeft. Werken met synchroniciteit, de elementen en het ritme van de seizoenen wordt jouw eerste natuur. Je ziet de natuur als leer- en heelmeester en ervaart een diepe verbinding met de natuur en jezelf. Van daaruit kun je ook andere mensen begeleiden.

Praktische informatie

Start: 

Zaterdag 13 april 2024

Duur: 

7 trainingsdagen, 1x individuele supervisie, 6x intervisie

Data: 

13 april, 18 mei, 15 juni, 14 september, 12 oktober, 9 november, 14 december

Tijd: 

10.00 – 17.00 uur

Deelnemers: 

12 

Prijs: 

€ 1.895 excl. 21% btw incl. Lunch, koffie, thee, versnaperingen op trainingsdagen, supervisie, intervisie, reader en certificaat

Trainer: 

Sandra Ramaekers en co-trainer 

Locatie: 

omgeving Zeist 

Data:

zaterdag 13 april - 2024

Start van De Natuurcoach Opleiding

Wil je meer informatie of heb je vragen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Onderaan de pagina vind je mijn contactgegevens.

Betaling in 3 termijnen is mogelijk.