Mijn missie

Bewust zijn

We kennen het allemaal. De wind in ons haar op de fiets. Het bulderende geluid van de golven langs de kust. Dansende lichtjes op het water. Het zachte geruis van bomen. Plotseling is daar die diepe rust en stilte. Je voelt je ontspannen en bent helemaal in het hier en nu. Je bent je bewust van wat je hoort en ziet, je ademhaling en voelt iedere aanraking van je voeten met de aarde.

Jij bepaalt hoe ver je gaat

Dat effect kun je verdiepen en verbreden met behulp van inzichten uit de natuurcoaching. Hoe ver je daarmee wilt gaan, bepaal je zelf. Bij De Natuurcoach kun je ervan proeven tijdens een kennismakingsworkshop, tijd nemen voor ontspanning en bezinning tijdens de natuurretraite, thuiskomen bij jezelf tijdens de jaargroep, je coachingsvaardigheden uitbreiden met De Natuurcoach Opleiding of je grenzen verleggen en je essentie ervaren tijdens een Vision Quest.

Ontspannen in het moment

Wat je ook kiest, De Natuurcoach begeleidt je terug naar jeZelf en leert je om in het moment te leven. Daar waar geluk, liefde en vrede al zijn. Het is een zeer eenvoudige weg. Iedereen kan het. Al vraagt het wel wat moed om volledig te ontspannen in het moment en niet te weten hoe het leven verdergaat. Als je eenmaal beseft dat je niets hoeft te doen en alleen hoeft te zijn, ontdek je dat het leven zich door jou heen ontvouwt. Dat je benieuwd en verwonderd kunt volgen hoe je leven verloopt. En dat je mag genieten van jouw reis.

Beleef je leven

Het vraagt ook van je om wakker en bewust aanwezig te blijven. Dat je zelf de stekker inplugt in het veld waar alles is. Zodat je je leven ten volle kunt ervaren en beleven met je hart, lijf en zintuigen. De natuur is daarbij een leermeester omdat zij ons laat zien hoe je dat doet. Ze werkt als een spiegel en laat ons zien en ervaren dat alles al heel en zichzelf is. En dat wij ook heel en één met de natuur zijn. Als we ons niet (meer) door gedachten in verwarring of in slaap laten brengen, merk je dat leven moeiteloos is en dat er als vanzelf dingen op je pad komen, die bij jou horen. Heel natuurlijk.

Loopmeditatie van Thich Nhat Hanh

De loopmeditatie van Thich Nhat Hanh laat ons zien dat natuurcoaching voor iedereen is. Probeer het maar en ervaar de helende werking van de natuur.

Iedereen kan het

We lopen langzaam en ontspannen met een lichte glimlach op onze lippen. Als we op deze manier oefenen, voelen we ons volkomen op ons gemak en onze stappen zijn die van de allereerste mens op aarde. Al onze zorgen en angsten vallen van ons af, terwijl vrede en vreugde ons hart vervullen. Iederéén kan het. Het vergt alleen een beetje tijd, een beetje bewuste aandacht en de wens om gelukkig te zijn.

Bewuste aandacht leeft in jou

Het zaad van bewuste aandacht is in ieder van ons aanwezig, maar gewoonlijk vergeten we het water te geven. We denken dat geluk alleen maar in de toekomst mogelijk is, als we een huis krijgen of een auto of een academische graad. We worstelen in lichaam en geest, maar we raken niet de vrede en vreugde aan die beschikbaar zijn. De blauwe lucht, de groene blaadjes, de ogen van onze geliefde.